På G.

  • 22 oktober, 2015

Den senaste tiden har jag spenderat all vaken dagtid till att jobba. Konstigt nog känns det inte alls betungande. Jag delar mina dagar mellan mitt dagjobb (läs Systembolaget) och på grundskolan här i byn. Jag jobbar som kulturtant (fniss) i skapande skola projekt (…OJ vad jag inte visste vad jag gav mig in på!).

Tillsammans med hela låg och mellanstadiet arbetar vi på temat ”På andra sidan tunneln -framtiden!”. De äldre eleverna (femmor och sexor) har jag släppt helt fria i allt från materialval till vad dom faktiskt VILL göra. De yngre eleverna får göra collage och tillsammans skapa framtidsvärldar. Otroligt roligt och utmanande. Jag hör mig själv låta som mina gamla lärare, men också som en kulturtant jag inte riktigt visste jag hade inom mig. Hon är där och hon säger saker som: ”Här kan du använda oljepasteller!” eller ”Tänk vad bilden kommer poppa om du sätter lite garn/kotte/filttyg här!” Jag som avskydde oljepasteller och skulle aldrig trycka på garn, kottar eller filttyg på mina egna bilder. Men NU är jag supersugen på att prova, testa och utmana mig själv med alla material jag kan hitta. Collage is the new shit helt enkelt!

På fredag ska jag hänga min målning ”Upplyst” på turistbyrån i Ängelholm. Det är kulturvecka i den lilla staden och i samband med detta så blir det ”konst på stan” i citybutikerna.

//Mika