Om migMikas ateljé,


mail: mika(at)mikasatelje.com

Telephone +4670 554 26 71


Om Mikaela:


Mikaela förstod aldrig grejen med att vara illustratör. För henne var det konstnärskapet som lockade och studier av de gamla mästarna var det viktigaste i skolgången. När hon som tjugoåring blev tillfrågad att illustrera sommarkrönikor för den stora dagstidningen Skånska Dagbladet gjorde hon det för pengarna mer än inspirationen och lusten att skapa. Krönikan blev en succé och erbjudandet om jobb återkom år efter år.


När konststudierna avslutats var hennes syn på illustration en helt annan. Komplexiteten i att skapa bilder som förlänger och bygger på den skrivna texten utmanade och var något hon ville förfina och förädla till det yttersta. Många småjobb kom i hennes väg men när hon fick erbjudandet att illustrera hela kreativ insikts barnkollektion sattes kunskap och skicklighet på prov. 

Samarbetet med My Olsberg och kreativ insikt varade i flera år och flertalet framgångsrika och insiktsfulla barnkollektioner togs fram under denna tiden. Flertalet av produkterna finns kvar på marknaden än idag och nyttjas dagligen av barn, skolor och familjer. Framgångsfaktorn i produkterna kommer ur vackert utformad text samt detaljrika illustrationer med mycket känsla. 

Vid ungefär samma tid medverkade Mikaela i flertalet jurybedömda utställningar och fick titeln konstnär.

Härifrån har frilansandet och skapandet av konst tagit allt större plats och utvecklingen på måleriet har hela tiden eskalerat. 


Mikaela arbetar med konsten som språngbräde. Att förlänga den skrivna texten genom detaljerade bilder som berättar historier utanför sagan är hennes ledstjärna.Att arbeta med hantverket och skapa bilder som känns äkta i en annars nästan helt digitaliserad värld är hennes ledstjärna och triumfkort.


För att kontakta Mikaela, var vänlig använd kontaktformuläret.


Uppdragsgivare och samarbetspartners i urval:

Skånska Dagbladet, Nordisk kriminalkrönika, Kreativ insikt, NA förlagStudio NatalBjärefågel, Barnens förlag.