Om mig


Om Mikaela:


Det låter som en kliché men att vara målarkonstnär i Paris var det som lockade barnet Mikaela som liten. En vision om hur det skulle vara att stå vid eiffeltornet och måla hela dagarna och äta baguetter med brieost i parken var det som drev henne till att gå på konstskolor. När hon som tjugoåring blev tillfrågad att illustrera sommarkrönikor för dagstidningen Skånska Dagbladet gjorde hon det för pengarna mer än inspirationen och lusten att skapa -kanske skulle det räcka till en enkelbiljtt till Paris? Krönikan blev en succé och erbjudandet om jobb återkom år efter år.


När studierna avslutats var hennes mål en helt annan. Komplexiteten i att skapa bilder som förlänger och bygger på den skrivna texten utmanade och var något hon ville förfina och förädla till det yttersta. När hon blev tillfrågad att illustrera hela kreativ insikts barnkollektion sattes kunskap och skicklighet på prov. Kollektionen blev en succé och byggdes på under flera år.Framgångsfaktorn i produkterna kommer ur vackert utformad text samt detaljrika illustrationer med mycket känsla. 

Vid ungefär samma tid medverkade Mikaela i flertalet jurybedömda utställningar och fick äntligen sin eftertraktade titel konstnär.

Härifrån har frilansandet och skapandet av konst tagit allt större plats och utvecklingen på måleriet har hela tiden eskalerat. Uppdragsgivare och samarbetspartners i urval:

Utbildningsradion, StudioNatal, NA-förlag, Bjärefågel, Skånska Dagbladet, Kreativ insikt, Nordisk Kriminalkrönika, Barnens förlag, Teater23


Mikaela arbetar med konsten som språngbräde. Att förlänga den skrivna texten genom detaljerade bilder som berättar historier utanför sagan är hennes ledstjärna. Att arbeta med hantverket och skapa bilder som känns äkta i en annars nästan helt digitaliserad värld är hennes ledstjärna och triumfkort.


För att kontakta Mikaela, var vänlig använd kontaktformuläret.

Mikas ateljé,


mail: mika(at)mikasatelje.com

Telephone +4670 554 26 71